Masajul cu miere pentru eliminarea celulitei

Mierea de albine are numeroase efecte asupra sanatatii tale, dar poate elimina si celulita. Masajul cu miere este o metoda bine cunoscuta de lupta impotriva celulitei, iar terapia se bazeaza pe interactiunea substantelor active din miere cu pielea.
Pentru rezultate excelente si de durata, specialistii recomanda 15 sedinte de masaj cu miere, realizate o data la doua zile.
Ca puncte forte, insa, sunt de amintit hidratarea pielii, absorbirea toxinelor, nutritia organelor interne si tesuturilor,stimularea circulatiei limfatice, curatarea pielii, netezirea si elasticizarea ei.

Acest tip de masaj se face, mai ales, in zona coapselor si a spatelui, iar durata sedintei este de cel putin o ora, in functie de cat de afectata este zona de tratament. In timpul sedintei de masaj, terapeutul unge zona afectata cu miere, iar masajul propriu-zis este alternat cu lipirea si dezlipirea energica a palmelor terapeutului de piele. In felul acesta, se accelereaza si circulatia sangelui in straturile profunde ale pielii si se realizeaza si o stimulare mecanica a muschilor.

PROPRIETATI CURATIVE
Proprietatile unice ale mierii, in combinatie cu masajul, ajuta la:
• eliminarea celulitei;
• imbunatatirea circulatiei sangelui in straturile profunde
ale pielii si muschilor;
• restabilirea rapida a tonusului muscular;
• curatarea pielii;
• imbunatatirea nutritiei tesuturilor, etc.
Masajul cu miere este bun si pentru reducerea greutatii, dar si ca efect cosmetic in lupta impotriva imperfectiunilor pielii.

Ca atare, masajul imbunatateste aprovizionarea muschilor si pielii cu oxigen si nutrienti, iar mierea elimina impuritatile pielii, pentru o perioada lunga de timp.
Pielea va deveni mai catifelata si mai elastica si matasoasa, celulita sau acumularile de grasime si aspectul de piele lasata fiind indepartate. Se imbunatateste totodata si starea generala a organismului, dar si starea de spirit.

MIEREA AJUTA LA PREVENIREA APARITIEI UNOR BOLI
Msajul cu miere este un tratament si o metoda de prevenire foarte eficienta impotriva:
• durerilor de cap;
• problemelor cu somnul;
• extenuarii intelectuale si fizice;
• bolilor psihosomatice;
• distoniei vegeto-vasculare;
• slabirii sistemului imunitar.

Mierea – ingredient natural indispensabil in cosmetica

Imagini pentru honey„Femeia la 20 de ani are figura pe care i-a daruit-o natura, la 30 de ani are figura pe care i-a modelat-o natura, iar la 50 de ani figura pe care o merita.” spunea Coco Chanel.Va propun si azi INTOARCEREA LA NATURA , modelarea chipului in mod natural si pastrarea frumusetii si sanatatii fetei prin metode simple, de calitate si verificate in mii de ani.Azi voi aduce in atentia dumneavoastra cateva informatii despre unul din cele mai vechi alimente de pe pamant – MIEREA – aliment complex, medicament, ingredient terapeutic si cosmetic.

MIEREA, nectarul trupului si al sufletului, a demonstrat de-a lungul miilor de ani ca „frumusetea vine din interior”. Efectele si folosirea ei in cosmetica: puteti vedea in acest articol despre cum poti sa-ti faci un automasaj cu miere si masca cu miere, iar alegerea tipului de miere o puteti face cu usurinta, dupa ce veti citi acest articol si cel de saptamana viitoare.Combinarea ei cu alte produse apicole sau cu alte ingrediente naturale, produce efecte cumulative, iar ceea ce este mai important mierea este indicata tuturor tipurilor de ten, Ph-ul mierii este usor acid.Proprietatile ei si informatiile complexe despre nutritie, remediile terapeutice naturale si efectele pentru piele, mi-au fost oferite, si-i multumesc, varului meu apicultor pasionat si foarte bine informat in domeniul apicol.

„Mierea este un produs apicol obtinut de catre albine prin prelucrarea nectarului florilor, a manei si a unor secretii dulci de pe frunze si depozitat in celulele fagurilor constituind hrana energetica a populatiei din stup.Mierea se clasifica dupa speciile de plante din care provine nectarul: monoflora, si poliflora, dupa culoare, gust, este socotita un produs alimentar si totodata un medicament.Valoarea terapeutica a mierii este data de: plantele din care provine, enzimele secretate de albine in timpul procesarii (aprox.1 procent), multitudinea de vitamine, minerale (cele mai mari cantitati sunt in mierea de mana).Gustul dulce, usor parfumat, cu consistenta vascoasa sau cristalizata, este dat de complexul de zaharuri simple (glucoza si fructoza in cea mai mare parte), este usor asimilabila de catre organism fiind considerata un aliment prin excelenta energetic.

Proprietatile terapeutice generale ale mierii:
– antimicrobiene;
– calmante;
– expectorante;
– combate insomnia;
– actiune usor laxativa;
– detoxifiant al ficatului si rinichilor;
– combate anemia;
– antiinfectios natural;
– ajuta la digestie;
– ajuta la absorbtia unor elemente ( calciu, magneziu,…)”

Pe langa aceste proprietati generale fiecare sort de miere are anumite caracteristici specifice plantelor melifere din care provine, iar in articolul urmator o sa va prezint principalele tipuri de miere din flora autohtona.Consumul de miere si produse apicole in mod constant, dar judicios administrate, impreuna cu folosirea ei frecventa in cosmetica va poate asigura sanatatea pielii, tonicitatea si prospetimea de lunga durata.

SURSA: http://www.desprespa.ro/Blog-SPA/Blog-Cosmetica-Naturista/Mierea–ingredient-natural-indispensabil-in-cosmetica